Cari isi kandung website ini disini,masukkan ayatnya

cara hendak halang atau block sms dan panggilan yang mengganggu kita


Admin nak kongsi sedikit tips senang cara-cara hendak block daripada menerima panggilan dan sms..menggunakan apps 360 security  (  gambar dibawah ) 

www.kunyitpenawarkanser.com


Kisah ini bermula apabila seorang rakan admin complaint , setiap kali sms datang , kredit telefon dia akan dipotong sebanyak RM2.50 sebanyak dua kali seminggu.Pergi ke syarikat telekomunikasi complaint.. dia orang jawab " luar kawalan kami ".. Habis cerita .....  Benda ini terjadi berulang-ulang dan berlainan nombor..

Maknanya :
- sebulan ada 4 minggu x 2 = 8 kali sebulan x RM2.50 = RM20 sebulan

Jika ada 1000 orang yang tidak perasaan bermakna = 1000 x RM20 = RM20 ,000 sebulan

Mengapa pekara ini wujud ?
1.Perniagaan menggunakan SMS ( dalam negara atau luar negara )
2. Contoh... tip-tip bercinta , cara memikat gadis / lelaki idaman... Hantar sms ON Cinta ke nombor xxxxx
3. Sepatutnya tidak salah jika promosi cara sms dengan menghantar sms promosi ke telefon kita.. tetapi pastikan tiada unsur-unsur paksaan ..atau dalam diam kredit kita ditolak..

Diringkaskan lagi caranya...

1. Cara ini sesuai untuk telefon pintar @ smartphone..
2. Pergi download apps percuma ini di google play : https://play.google.com/store/search?q=360%20security

3. Apps 360 Security ini adalah Antivirus untuk telefon pintar disamping itu disertakan fungsi sms and call blocker

4. Selesai download apps tersebut..sila install sehingga selesai..

Setelah selesai Install...

Cara guna : 
1. klik apps 360 security di telefon anda..kemudian klik butang paling atas sebelah kanan ( rujuk gambar dibawah ini )


www.kunyitpenawarkanser.com

2.  pilih call & sms blocker

www.kunyitpenawarkanser.com


 3.klik butang " Anti-harrassment settings "

www.kunyitpenawarkanser.com

4. Kemudian klik  butang " Add " 
www.kunyitpenawarkanser.com

5. Pilih nombor yang hendak di block dari senarai panggilan atau sms atau dari sim kad atau isikan nombor tersebut secara manual.. seperti di gambar bawah


www.kunyitpenawarkanser.com
6. Kemudian sila pilih nombor yang hendak diblock dan tekan tick di kotak hujung nombor tersebut seterusnya klik OK..

www.kunyitpenawarkanser.com


Tip : Sila pastikan anda tidak ter"block" nombor sms yang penting seperti sms dari bank online anda , google termasuk no tunang anda , rakan-rakan atau ibu bapa.. dan sebaginya...

 Say No To Spam..



Cara hendak " unblock " nombor yang sudah anda block SEBELUM INI..




Kemudian keluar paparan seperti di gambar di bawah ini.. anda boleh klik butanng merah pada hujung setiap nombor yang anda hendak " unblock"..


Update video : 29.3.2017

Contoh kes seperti video dibawah ini : Pengguna mengamuk di Digi center memecahkan cermin menggunakan kayu golf , nasib tiada yang cedera.


Jika kredit anda ditolak tiba-tiba .. " Jangan Panik..sila pm admin untuk bantuan , daripada anda masuk penjara dan didenda beribu ringgit.. bagus bagi admin duit tu... "




Sekian...

23 komen

Tanpa Nama delete 30 Oktober 2015 3:44 PG

Terima kasih sgt² ..sgt mudah ..fuhh rasa aman dah tanpa gangguan ��

DomanicB Nick delete 13 November 2015 10:54 PTG

Sama-sama... gembira dapat membantu orang walaupun hanya posting sahaja.. :)

jue delete 14 Disember 2015 9:01 PTG

Boleh tak nak share link ni di blog saya?

DomanicB Nick delete 15 Disember 2015 9:02 PTG

silakan... kongsikan dengan rakan2..anda , Jue

rohana rahim delete 24 Februari 2016 11:47 PG

Tq so much for your info.

DomanicB Nick delete 24 Februari 2016 9:49 PTG

Sama-sama Rohana Rahim..

Unknown delete 4 Mac 2016 4:32 PTG

Mcm mana kita nk unblock no yang kita dah block tu?

DomanicB Nick delete 16 Mac 2016 11:26 PTG

Saya sudah update cara " unblock " nombor tersebut.. Sila rujuk dibawah post..sekali.. Terima kasih

Anda boleh melawat ke www.Jutawan-Telefon.com untuk tips telefon terbaru..

Tanpa Nama delete 30 Ogos 2016 12:01 PG

kalau no yg kita block sms dia still masuk dlm spam block ke die trus xdpt call dan sms kita?

DomanicB Nick delete 31 Ogos 2016 2:44 PTG

akan blocked dua-dua.. anda boleh " unblock" no tu sekejap.. notification akan diterima oleh no anda " missed call / sms ".

Sila update 360 security anda untuk yang terbaru/latest di google play..banyak fungsi sudah ditambahkan..

sitifatihah delete 14 September 2016 9:04 PTG

Sy ada soalan-klau kta uninstall @ clear data apps trsbut,adakh nombor yg kta block tu akn ttap d block atau trunblock scara automatik???

DomanicB Nick delete 16 September 2016 1:49 PTG

SitiFatihah : No itu automatik tidak akan diblock.. kecuali anda install baru..kemudian block no itu sekali lagi.. sebab data itu hanya disimpan pada APP tersebut , bukan disimpan pada telefon anda. Terima kasih.

Shev Jafferysin delete 18 September 2016 7:56 PG

Org yg di blok tu akan dpt hantar sms tapi kita tak terima ke? Atau langsung tak dpt hntr.macam whatsapp??

DomanicB Nick delete 18 September 2016 8:22 PTG

automatik masuk voice mail record bila no yg anda block membuat panggilan ke nombor anda.

untuk sms..mereka dapat hantar tetapi mereka tidak tahu anda sudah blok mereka.

sms yg mereka hantar akan diterima di kotak " SMS filter" app tersebut. bermakna anda tahu mereka ada hantar sms kepada anda. Android 4.4 ke atas belum dapat menggunakan app "sms filter ini" ..tunggu app update baru dapat nanti

Unknown delete 27 Mac 2017 6:10 PG

Alhamdulillah..terima kasih ngn ilmunya

Unknown delete 10 Jun 2017 7:13 PG

Klau hp jenis lama contoh Samsung lampu picit.. Came yer

Tanpa Nama delete 22 Jun 2017 7:05 PG

Hi.. Gd Mrng, bgmn Kalau I xnk tahu notifications dr pemmanggil ataupun penghantar..?

DomanicB Nick delete 22 Jun 2017 11:18 PG

Kalau jenis lama cth ( Samsung lampu picit ) anda boleh add @ tambah no pada bahagian setting..biasa jenis telefon lama @bukan smartphones.. anda boleh masukkan senarai no yg anda mahukan sahaja..bila selesai memasukkan no yg anda inginkan.. nanti hanya no yg anda masukkan tu sahaja yg dapat call dan sms ke no anda.. atau anda boleh terbalikkan fungsi ini..pada bahagian setting yg satu lagi.. isikan kesemua no yg anda blocked..dan save

Cari fungsi ini di Setting - Phone Setting..cost setting....

DomanicB Nick delete 22 Jun 2017 11:22 PG

Refer : bgmn Kalau I xnk tahu notifications dr pemmanggil ataupun penghantar..?

1. Maksud anda untuk call / sms ? atau untuk wassap ? wechat ?

Bagi sesiapa yang guna simkad Tone Excel/ Tunetalk..anda boleh melihat senarai panggilan.. tempoh panggilan..haribulan..dan nombor tersebut ( seperti pada bill telefon rumah kita )... sesuai untuk suami-isteri / tunang/boyriend@girlfriends anda.. Boleh rujuk di WWW.Jutawan-Telefon.com

DomanicB Nick delete 28 Jun 2017 2:01 PTG

sama2

DomanicB Nick delete 28 Jun 2017 2:05 PTG

boleh gunakan setting pada telefon.. nanti saya buat 1 post cara guna setting pada smartphone-samsung yer.. sekarang kesemua jenis Android setting nya hampir sama

DomanicB Nick delete 28 Jun 2017 2:06 PTG

boleh guna fixed dialing numbers - pada call setting tu

DomanicB Nick delete 28 Jun 2017 2:07 PTG

sama2..happy ada orang dapat benefit dari posting ni