Cari isi kandung website ini disini,masukkan ayatnya

cara mengesan ahli keluarga ,tunang anda menggunakan telefon anda


Jika telefon anda tiada internet..di masa kecemasan.. anda boleh mengaktifkan " prepaid mobile internet "   dan pastikan anda tahu caranya...1. Bapa / Ibu mengesan kedudukan anak atau ahli keluarga bila-bila masa dengan syarat mereka berdekatan dengan isyarat internet /ada acces wifi

2. Untuk Isteri / Suami /Tunang mengesan kedudukan pasangan masing-masing ( kedua -dua telefon perlu memasang apps ini untuk berfungsi ).. Hanya telefon yang diaktifkan sahaja akan dapat mengesan kedudukan... org lain tidak dapat mengesannya..

3. Kedengaran agak mengongkong hak individu :)   . Tetapi jika kita lihat hari ini..dengan ada facebook , internet..dunia bergerak dengan pantas...

Sejak kebelakangan ini..ramai kes dimana individu terutamanya remaja tiba-tiba hilang..kemudian ahli keluarga teruskan post ke FACEBOOK untuk meminta bantuan orang ramai ..dimana org ramai akan share/kongsi berita tersebut... kurang dari 1 minit.. gambar mangsa yg hilang akan tersebar ke seluruh Malaysia... " kurang dari 1 minit " !!!!!  dan ianya boleh dikatakan PERCUMA.. 

Jika dibandingkan cara lama iaitu membuat laporan polis dan menunggu tindak balas pihak polis.. Bukan hendak mengatakan pihak polis lambat bertindak.. tetapi kaedah diatas adalah yang paling PANTAS ,MURAH , dan sangat berkesan..

Baiklah... Applikasi yang admin maksudkan disini adalah : Pengesanan  Keluarga Life360

applikasi Life360Emergency Button - jika berlaku kecemasan atau memerlukan pertolongan (memerlukan wifi /acces internet ). Jika anda menekan simbol ! secara automatik kesemua ahli keluarga/rakan yang dipasang applikasi ini akan menerima mesej kecemasan daripada anda..TERMASUK kedudukan anda... kurang dari 30 saat..Ada dua cara memasang applikasi ini

Pertama :  Anda boleh terus memasang di smartphone anda.. ( admin guna samsung S4 )
  1. pergi ke Play Store..
  2. pilih APPS
  3. klik pada ruang "search google play"
  4. taip " family locator "
  5. kemudian pilih " Life360 "
  6. klik " pasang /install "  dan ikut arahan seterusnya sehingga selesai
  7. Selesai install..anda perlu pilih nombor telefon individu dikehendaki kemudian individu atau pemilik telefon tersebut perlu mengesahkan/bersetuju..barulah applikasi ini berfungsi..
Kedua : Pasang applikasi di https://play.google.com ( guna pc / laptop )..Cara ini sesuai untuk orang yang mahir sahaja..Tidak digalakkan untuk newbie..atas keselamatan data pada smartphone anda..

Sebelum menggunakan cara ini.. smartphone anda perlulah dipasang /link dengan pc anda terlebih dahulu..

Pertama  Pergi ke https://play.google.com
1. Pilih butang APPS ( sebelah kiri )
2. Cari applikasi "Pengesan Keluarga Life360 " atau gunakan  kotak ( search )
3. Rujuk gambar dibawah..
4. klik untuk pasang..


kunyit penawar kanser com

5.Ikut langkah yang ditunjukkan oleh applikasi Life360 tersebut sehingga selesai
6. Selesai install / pasang.. klik open untuk mula menggunakannya dan pilih nombor telefon yang dikehendaki..
7. Kedua - dua telefon hendaklah dipasang  applikasi Life360 tersebut barulah berfungsi..

TIP : Pastikan anda memasang pada telefon individu yang anda percayai  atau ahli keluarga sahaja.. Applikasi ini bukan untuk kegunaan umum...sudah pasti anda tidak mahu semua rakan anda di FB atau orang luar tahu kedudukan anda setiap masa..

Kedudukan anda amat tepat ditunjukkan oleh applikasi ini dimana GOOGLE MAP , GPS digunakan untuk mengesan kedudukan anda..


Terima Kasih... 

Jika ada cadangan atau pertanyaan sila hubungi menggunakan borang Online Support 24 hour di www.kunyitpenawarkanser.com