cara menyemak status kiriman menggunakan pos laju

 Klik Gambar untuk membaca seterusnya.Terima kasih



we advice you to check after 24 hours receiving this number "



1. Sila masukkan  track nombor  anda yang ada pada resit pos laju tersebut. Seperti gambar dibawah ini. EF 30 346 340 8MY

cara semak pos laju gambar
tip : klik gambar untuk  " imej besar "






2. Layari laman web http://www.poslaju.com.my/track.aspx dan masukkan track nombor anda kemudian tekan butang track ( nombor 5 ) untuk proses seterusnya...


cara semak pos laju online



3. Selepas tekan butang "track" gambar seperti dibawah akan keluar.. kemudian klik pada nombor tracking anda.. ( ditunjukan anak panah dibawah ) 

semak status pos laju online

4. Selepas anda klik pada nombor track tersebut..maka sejarah perjalanan pos laju anda yang lengkap akan keluar.. ( seperti gambar dibawah ini )

cara semak maklumat lengkap pos laju




.Maklumat status pengiriman anda akan dipaparkan secara lengkap termasuk si PENERIMA ..dimana anda dapat mengetahui  tarikh,masa,proses dan juga tempat kiriman anda sekarang.Ini penting untuk memastikan si penerima tidak  tertunggu-tunggu dan tertanya-tanya.. Si Pengirim juga boleh memberikan track nombor ini kepada penerima supaya penerima dapat melihat sendiri status penghantaran tersebut.

13 komen

Thareeq Shajdee delete 29 Januari 2015 11:42 PTG

kalau no tracking hilang ?

DomanicB Nick delete 4 Februari 2015 12:13 PG

kalau no tracking hilang , sila ke pejabat pos laju terdekat. Bawa mykad/ ic..pastikan anda ingat ke mana/alamat penghantaran anda. Maklumat tersebut selalunya lebih dari 3 bulan masih dalam rekod Pos Laju.

Jay Alfiansyah delete 28 Julai 2016 2:02 PTG

Boss klu resi ku hilang gmb cara cek nya

DomanicB Nick delete 16 September 2016 1:54 PTG

Jay Alfiansyah : kalau resit hilang sila ke pejabat pos , bawa kad pengenalan/IC untuk menuntut barang.. di Pejabat Pos mereka boleh semak guna online rekod barang yang dikirimkan atas nama anda. Pastikan barang tersebut dikirimkan " ATAS" nama anda ya..

Putera Neyzam delete 13 Januari 2017 9:09 PG

Kalau barang tak sampai dia hantar pergi mana,saya tak ada kat rumah masa tu

Norazilah Omar delete 16 Mac 2017 11:16 PTG

Kalau no tracking yg ada tapi bila buat tracking tak ada no proceed apa perlu saya buat

DomanicB Nick delete 18 Mac 2017 9:37 PTG

Norazilah Omar :

1. Sebelum 24 jam atau selepas 24 jam.. boleh semak online selepas 24 jam ,kemungkinan "delay" key in ke sistem atas masalah sistem

2. Pastikan no Tracking anda betul

3.Jika anda membeli barang online , orang mengirim barang anda menggunakan pos laju , selepas 24 jam anda semak dlm sistem..belum ada berlaku penghantaran..sila minta / hubungi penjual utk memastikan barang sudah dikirim


4. Anda boleh gunakan borang " online" sebelah kanan utk memberikan NO TRACKING tersebut utk admin website ini track.. Terima kasih

munir fitri delete 24 April 2017 8:54 PTG

Kalau saya tk dpt no tracking tetapi barang sudah diposmcm mana ?

DomanicB Nick delete 26 April 2017 10:18 PG

Jika tiada no tracking ( tetapi barang sudah dipos @ pengirim bagitau sudah dipos)

1. Jika pengirim guna pos laju , barang itu akan anda terima berdasarkan :

- Kedudukan pengirim dan kedudukan anda sebagai penerima
- Kedudukan pejabat Pos Laju terdekat ( jika di luar bandar + 1 hari )
- Kaunter pejabat Pos Laju ( 8/9am - 3pm ) utk 1 hari , bermaksud barang yg telah pengirim serah di kaunter sebelum jam 3pm..akan dihantar pada hari yang sama..manakala barang lepas jam 3pm akan dihantar keesokan hari (8am-3pm)- kumpulan keesokan hari

Jika anda berada di kawasan Bandar antara Bandar ( ada akses Kapal Terbang , Jalan Raya ) barang akan anda terima DALAM MASA 3 HARI

Jika anda berapa di kawasan luar bandar/pekan kecil @ pejabat pos kecil ( ada jalan raya sahaja ) MANAKALA pengirim mengirim barang dari Bandar..
Anda akan menerima barang ( 3 hari + 1 hari utk luar bandar ) = 4 hari

Jadi purata jumlah hari anda akan menerima barang adalah = 4 hari sahaja


Tips : Jika anda tidak ada menerima No Tracking dari pengirim

1 ) Selepas ( 3 hari / 4 hari )- bergantung kepada kedudukan anda seperti diatas.

- Sila ke pejabat pos terdekat bawa IC ( pastikan pengirim , menulis nama anda sebagai penerima barang tersebut )

2 ) Biasa pos laju akan hantar ke depan rumah anda , jika masa tu tiada orang dirumah..pekerja Pos Laju tu akan meninggalkan 1 surat / notis di peti surat anda meminta anda menuntut barang tersebut di pejabat pos terdekat ( dalam masa 7 hari / 3 bulan )

3 ) Jika lebih dari 7 hari , barang anda masih belum diterima DAN anda sudah semak di Pejabat Pos Laju , tiada barang didaftar atas nama anda..
- kena tanya si pengirim , dia tulis nama siapa atas barang tu...
- Jika tiada juga , barang tersebut tidak pernah dikirimkan kepada anda

* Admin dari dulu guna pos laju dan tidak pernah ada masalah..dan Admin pernah guna Khidmat lain selain dari POS LAJU... jawapannya... services delay/kurang memuaskan / ambik sendiri di pejabat mereka/ itu pun hari2 kena call...siap jawap " Tidak Tahu"

Sekian..semoga membantu anda..

Rosaidi Nurhidayah delete 17 Mei 2017 4:40 PTG

Kalau orang tu kata , takde nombor tracking ! Macam mane ye ! ?

DomanicB Nick delete 17 Mei 2017 10:50 PTG

Isskk kalau takde Tracking no.. maknanya tuu dia guna burung merpati hantar barang hehe..



Nadia Fandi delete 7 Ogos 2017 9:35 PTG

Kalau pengirim hanya ambil track no tapi taktau alamat utk setiap track no?

DomanicB Nick delete 8 Ogos 2017 10:15 PTG

kena call pos laju center 1-300-300-300 (Domestic ) . itupun kalau dia orang rajin tolong.. setakat ni pos laju tiada menyediakan sistem lengkap untuk pengirim/penerima ( jimat kos hosting data kot ) Jika anda sebagai pengirim dan customers anda bertanyakan status kiriman tersebut... anda boleh gunakan cara ni...
1 ) Lawati laman : http://www.poslaju.com.my/track-trace-v2/
2 ) Masukkan kesemua no tracking ( yg anda ada )
3 ) Nanti senarai/status kesemua tu dipaparkan
4 ) Dengan ini anda boleh agak2 alamat penerima ( berdasarkan Negeri mereka ,yg dipaparkan tu )
5 ) Selepas tu , tulis no tracking tu ( 2 atau 3 no tuu )
6 ) Selepas tu call Pos Laju untuk pertanyaan alamat berdasarkan no tracking tu

Semoga membantu.. : )