Cari isi kandung website ini disini,masukkan ayatnya

cara menyemak status kiriman menggunakan pos laju

 Klik Gambar untuk membaca seterusnya.Terima kasih









we advice you to check after 24 hours receiving this number "



1. Sila masukkan  track nombor  anda yang ada pada resit pos laju tersebut. Seperti gambar dibawah ini. EF 30 346 340 8MY

cara semak pos laju gambar
tip : klik gambar untuk  " imej besar "






2. Layari laman web http://www.poslaju.com.my/track.aspx dan masukkan track nombor anda kemudian tekan butang track ( nombor 5 ) untuk proses seterusnya...


cara semak pos laju online



3. Selepas tekan butang "track" gambar seperti dibawah akan keluar.. kemudian klik pada nombor tracking anda.. ( ditunjukan anak panah dibawah ) 

semak status pos laju online

4. Selepas anda klik pada nombor track tersebut..maka sejarah perjalanan pos laju anda yang lengkap akan keluar.. ( seperti gambar dibawah ini )

cara semak maklumat lengkap pos laju




.Maklumat status pengiriman anda akan dipaparkan secara lengkap termasuk si PENERIMA ..dimana anda dapat mengetahui  tarikh,masa,proses dan juga tempat kiriman anda sekarang.Ini penting untuk memastikan si penerima tidak  tertunggu-tunggu dan tertanya-tanya.. Si Pengirim juga boleh memberikan track nombor ini kepada penerima supaya penerima dapat melihat sendiri status penghantaran tersebut.

Contoh admin beli barang dari Tawau Sabah. Hantar ke Bintulu Sarawak guna pos laju. Seller bagi no tracking yg betul. Kalau delay kat pos laju pun. .Mereka update online. 





KES TIPU ONLINE : KITA SUDAH BAYAR , SELLER BAGI NO TRACKING PALSU PULAK , BILA TANYA-TANYA TERUSSS SENYAP

Anda pernah kena ? 
Bagaimana cara nak tuntut balik duit tu ?

Untuk Seller yang degil , sila share posting ini dengan dia..tindakan undang-undang untuk kaki tipu

Klik di pautan ini ya : 

Admin buat posting ini diwebsite yang 1 lagi supaya anda tidak keliru dan posting tidak bercampur aduk.

Video Panduan Melaporkan kes tipu online untuk tindakan undang-undang Malaysia



Klik butang " Subscribe " disana untuk menyokong hasil kerja saya
https://www.youtube.com/c/BagaimanadanCara

Pautan :https://www.youtube.com/c/BagaimanadanCara






77 komen

Thareeq Shajdee delete 29 Januari 2015 11:42 PTG

kalau no tracking hilang ?

DomanicB Nick delete 4 Februari 2015 12:13 PG

kalau no tracking hilang , sila ke pejabat pos laju terdekat. Bawa mykad/ ic..pastikan anda ingat ke mana/alamat penghantaran anda. Maklumat tersebut selalunya lebih dari 3 bulan masih dalam rekod Pos Laju.

Jay Alfiansyah delete 28 Julai 2016 2:02 PTG

Boss klu resi ku hilang gmb cara cek nya

DomanicB Nick delete 16 September 2016 1:54 PTG

Jay Alfiansyah : kalau resit hilang sila ke pejabat pos , bawa kad pengenalan/IC untuk menuntut barang.. di Pejabat Pos mereka boleh semak guna online rekod barang yang dikirimkan atas nama anda. Pastikan barang tersebut dikirimkan " ATAS" nama anda ya..

Putera Neyzam delete 13 Januari 2017 9:09 PG

Kalau barang tak sampai dia hantar pergi mana,saya tak ada kat rumah masa tu

Norazilah Omar delete 16 Mac 2017 11:16 PTG

Kalau no tracking yg ada tapi bila buat tracking tak ada no proceed apa perlu saya buat

DomanicB Nick delete 18 Mac 2017 9:37 PTG

Norazilah Omar :

1. Sebelum 24 jam atau selepas 24 jam.. boleh semak online selepas 24 jam ,kemungkinan "delay" key in ke sistem atas masalah sistem

2. Pastikan no Tracking anda betul

3.Jika anda membeli barang online , orang mengirim barang anda menggunakan pos laju , selepas 24 jam anda semak dlm sistem..belum ada berlaku penghantaran..sila minta / hubungi penjual utk memastikan barang sudah dikirim


4. Anda boleh gunakan borang " online" sebelah kanan utk memberikan NO TRACKING tersebut utk admin website ini track.. Terima kasih

munir fitri delete 24 April 2017 8:54 PTG

Kalau saya tk dpt no tracking tetapi barang sudah diposmcm mana ?

DomanicB Nick delete 26 April 2017 10:18 PG

Jika tiada no tracking ( tetapi barang sudah dipos @ pengirim bagitau sudah dipos)

1. Jika pengirim guna pos laju , barang itu akan anda terima berdasarkan :

- Kedudukan pengirim dan kedudukan anda sebagai penerima
- Kedudukan pejabat Pos Laju terdekat ( jika di luar bandar + 1 hari )
- Kaunter pejabat Pos Laju ( 8/9am - 3pm ) utk 1 hari , bermaksud barang yg telah pengirim serah di kaunter sebelum jam 3pm..akan dihantar pada hari yang sama..manakala barang lepas jam 3pm akan dihantar keesokan hari (8am-3pm)- kumpulan keesokan hari

Jika anda berada di kawasan Bandar antara Bandar ( ada akses Kapal Terbang , Jalan Raya ) barang akan anda terima DALAM MASA 3 HARI

Jika anda berapa di kawasan luar bandar/pekan kecil @ pejabat pos kecil ( ada jalan raya sahaja ) MANAKALA pengirim mengirim barang dari Bandar..
Anda akan menerima barang ( 3 hari + 1 hari utk luar bandar ) = 4 hari

Jadi purata jumlah hari anda akan menerima barang adalah = 4 hari sahaja


Tips : Jika anda tidak ada menerima No Tracking dari pengirim

1 ) Selepas ( 3 hari / 4 hari )- bergantung kepada kedudukan anda seperti diatas.

- Sila ke pejabat pos terdekat bawa IC ( pastikan pengirim , menulis nama anda sebagai penerima barang tersebut )

2 ) Biasa pos laju akan hantar ke depan rumah anda , jika masa tu tiada orang dirumah..pekerja Pos Laju tu akan meninggalkan 1 surat / notis di peti surat anda meminta anda menuntut barang tersebut di pejabat pos terdekat ( dalam masa 7 hari / 3 bulan )

3 ) Jika lebih dari 7 hari , barang anda masih belum diterima DAN anda sudah semak di Pejabat Pos Laju , tiada barang didaftar atas nama anda..
- kena tanya si pengirim , dia tulis nama siapa atas barang tu...
- Jika tiada juga , barang tersebut tidak pernah dikirimkan kepada anda

* Admin dari dulu guna pos laju dan tidak pernah ada masalah..dan Admin pernah guna Khidmat lain selain dari POS LAJU... jawapannya... services delay/kurang memuaskan / ambik sendiri di pejabat mereka/ itu pun hari2 kena call...siap jawap " Tidak Tahu"

Sekian..semoga membantu anda..

Rosaidi Nurhidayah delete 17 Mei 2017 4:40 PTG

Kalau orang tu kata , takde nombor tracking ! Macam mane ye ! ?

DomanicB Nick delete 17 Mei 2017 10:50 PTG

Isskk kalau takde Tracking no.. maknanya tuu dia guna burung merpati hantar barang hehe..



Nadia Fandi delete 7 Ogos 2017 9:35 PTG

Kalau pengirim hanya ambil track no tapi taktau alamat utk setiap track no?

DomanicB Nick delete 8 Ogos 2017 10:15 PTG

kena call pos laju center 1-300-300-300 (Domestic ) . itupun kalau dia orang rajin tolong.. setakat ni pos laju tiada menyediakan sistem lengkap untuk pengirim/penerima ( jimat kos hosting data kot ) Jika anda sebagai pengirim dan customers anda bertanyakan status kiriman tersebut... anda boleh gunakan cara ni...
1 ) Lawati laman : http://www.poslaju.com.my/track-trace-v2/
2 ) Masukkan kesemua no tracking ( yg anda ada )
3 ) Nanti senarai/status kesemua tu dipaparkan
4 ) Dengan ini anda boleh agak2 alamat penerima ( berdasarkan Negeri mereka ,yg dipaparkan tu )
5 ) Selepas tu , tulis no tracking tu ( 2 atau 3 no tuu )
6 ) Selepas tu call Pos Laju untuk pertanyaan alamat berdasarkan no tracking tu

Semoga membantu.. : )

Noraisa Babylon70 delete 10 September 2017 7:35 PTG

Kalau barang tu tidak sampai macam mana tu arr? Pengirim cakap sudah dia hantar pegi pos siap bagi traking no. Lagi sekali saya cek not found macam mana tu?

DomanicB Nick delete 10 September 2017 8:46 PTG

anggaran utk barang ( 2-5 ) hari mesti diterima..jika belum diterima.. ( cek online ).. belum lagi ada status.. kena pergi Pejabat Pos terdekat.. untuk semak ( last choice ).. boleh pm tracking no ke saya ( 013-814 2576 ) untuk bantuan @ saya tlg semak

Unknown delete 12 September 2017 8:10 PG

Kalau resit hilang saya sudah hantar barang ke pos laju ..
Tapi barang tak sampai juga ..
Macam mana mau tahu unkle ??

DomanicB Nick delete 12 September 2017 10:00 PG

boleh call ( 1-300-300-300 ) customer services.. sediakan maklumat ini sebelum call..
Name si pengirim/penerima..
Tarikh / Hari @ jam
Dari mana ke mana ?
Berapa hari sudah ? ( pos laju jika luar bandar/pekan kecil dlm masa 4/5 hari baru sampai )


Monday – Friday: 8:30am to 8:00pm
Saturday: 8:30am to 5:00pm (kecuali minggu pertama + Public Holidays)

Email :care@pos.com.my

Sita Rani delete 12 September 2017 3:40 PTG

Jadi tak payah ke pos laju terdekat pak .. ?
Saya ke pos laju saya hantar barang , dia cakap tak ada resit tak bisa ?
Jadi macam mana solusi nya pak ??
Mohon di bantu pak ??

Sita Rani delete 12 September 2017 3:43 PTG

Jadi tak payah ke pos laju terdekat pak .. ?
Saya ke pos laju saya hantar barang , dia cakap tak ada resit tak bisa ?
Jadi macam mana solusi nya pak ??
Mohon di bantu pak ??

Sita Rani delete 12 September 2017 4:35 PTG

Maaf pak, saya sudah customer service tapi mereka mintak no resi ..
Bisa bantu cara nya pak

Sita Rani delete 12 September 2017 4:40 PTG

Tapi mereka cakap mintak resi pak ..
Bisa bantu pak

Sita Rani delete 12 September 2017 7:38 PTG

Tapi kata pos laju, tak boleh cek.bila resi tak.ada .
Bisa.bantu saya

charlie dxd delete 14 September 2017 6:46 PG

Jika brng tu dah sampai sbb 1 mnggu lalu lgi dah hntr...tpi x dpt claim sbb xda no tracking.. Mcm mna cara settle kn msalah nie.?..tq

DomanicB Nick delete 16 September 2017 12:01 PG

cuba tanya pengirim balik no tracking tu.. kena pastikan " NAMA " Penerima adalah atas nama anda BUKAN atas nama syarikat.. jika nama si penerima dgn si penuntut @org yg dtg ambil tu tidak sama..memang x boleh.. jika brg atas nama anda , gunakan mykad/pasport utk menuntut

DomanicB Nick delete 16 September 2017 12:03 PG

tanya si pengirim..dia tulis nama " Penerima" semasa hantar barang tu. Kalau guna nama org lain , susah.. kena orang yg sama datang ..bawa mykad/ic/passport.. baru boleh ambil

jutawanmega delete 28 Oktober 2017 9:47 PG

Mcm mane nk semak barang kalo lupe amek track no mse pos kt penerima?

jutawanmega delete 28 Oktober 2017 9:48 PG

Mcm mane nk semak barang kalo lupe amek track no mse pos kt penerima?

DomanicB Nick delete 28 Oktober 2017 11:20 PTG

utk pos laju , dia orang rekod guna Tracking nombor tu sahaja..bukan guna nama pengirim/penerima.. jika anda menggunakan pos laju ( jenis yg mana satu ).. Anggaran utk barang diterima jika luar kawasan@ Negeri adalah dlm masa 3 hari.. perkhidmatan Pos Laju sekarang semakin " menurun"...berbanding dengan sebelum2 ni.. mungkin untung semakin naik setiap tahun WALAUPUN perkhidmatan utk pelanggan x naik bersama.. :)

Tim Tam delete 6 November 2017 10:10 PTG

maaf saya nak tanya...saya sudah cek no resi di pos laju track..tapi dari tgl 2 sampai sekarang macam tak update baru...pasal dulu cuma 2 hari barang dah sampai..terima kasih

DomanicB Nick delete 7 November 2017 12:13 PG

boleh bagi no resit tu.. nanti saya tolong cek.. wassap ke 013-8142576...atau guna borang sebelah kanan di website ini utk hantar no tu..

Unknown delete 8 November 2017 11:00 PTG

saya ada satu masalah....pengirim dah bagi tracking number...tapi kesilapan saya saya xsave nombor pengirim dan gamba slip tu.(tukar telefon baru)..hari 1 sy sy cek pada jumaat lepas...dah pos dah...namun smpai haribini xsmapai lagi...mcm mana ya

Unknown delete 11 November 2017 8:03 PTG

Sy dpt pnggilan dia kami dari pos malaysia anda ada dokumen penting..pastu dia ckp kalau nk brhubung dgn pgawai dia tekan 9..bila sy tekan 9 memang dia smbung dgn pegawai dia pastu trputus..hari keesokan nya sy pi pjbt pos tnya tapi dia tnya ada tracking no tak..sy ckp takde..pastu dia ckp tak boleh la nk tau mcm mana..tapi masuk harini dh 2 kali sy dpt pnggilan tu...mohon pencerahan

DomanicB Nick delete 11 November 2017 11:47 PTG

wassap saya no tersebut..jika masih ada utk semakan. 1 lagi kena hati2 bila yg call tu bagitau barang kamu kena tahan kastam.. perlu dibayar..dan si pemanggil akan meminta kamu bank-in duit ke akaun mereka.. ini kes penipuan.. Kenapa penting Tracking Nombor berbanding dengan Nama sebenar anda.. utk keselamatan anda juga. Langkah terbaik : Dail balik no tu.. kemudian suruh mereka sambung ke 9. Kadang2 pegawai tu sibuk ,automatik line terputus ( lebih dari 10 saat ). Bergantung kepada sistem telepon mereka ( HUNTING LINE )

Tanpa Nama delete 13 November 2017 1:44 PTG

+601300300737 ini no yg call sy..tpi bila sy call balik tak boleh.

DomanicB Nick delete 14 November 2017 8:09 PG

Country
United Kingdom
City
Cerne Abbas
Timezone
Europe/London
Variations
01300 300747, +441300300747, +44 1300 300747

01300 Area Code

Country: England
Province / State : Dorset
Primary City: Cerne Abbas
Phone Company: Buckland Newton、Cerne Abbas、Maiden Newton、Piddletrenthide

Call dari luar negara ni.. lebih kepada kes menipu @ Scammer.. jangan dilayan..

Tanpa Nama delete 14 November 2017 12:43 PTG

Owh..okay..terima kasih

DomanicB Nick delete 14 November 2017 2:08 PTG

sama-sama :)

MR. SYAHRIL delete 14 November 2017 9:37 PTG

Wujud x no tracking mula dengan no RO.. Bkn En @EP

MR. SYAHRIL delete 14 November 2017 9:40 PTG

Wujud x no tracking mula dengan no RO.. Bkn En @EP

Tanpa Nama delete 20 November 2017 2:11 PTG

salam no tracking er070808505my not foundla..
lazada dah shipped 15 hribulan lagi..

DomanicB Nick delete 21 November 2017 10:05 PG

kod awal tu.. ER merujuk kepada - Readers Digest @ majalah.. adakah ini betul ? anda membeli majalah atau barang lain ?

Tanpa Nama delete 25 November 2017 6:18 PTG

Beli barang lain

Unknowgirl Ceria delete 25 November 2017 10:55 PTG

Mf..lari topik,nk tnya klu kita tkde kemudahan pjbt pos yg trdekt boleh tk tu kita guna p'pos yg bkn daerah kta..tlg jwb bgmana caranya

Unknowgirl Ceria delete 25 November 2017 10:57 PTG

Mf lari topik...nk tnya klu.kita xde kmudahn almt pos bleh tk.kita guna alamat pos yg bkn daerah kita..p'pos bgi.izin tk..

Mohd Ibtisyam delete 26 November 2017 9:03 PG

barang lain..mahal jgk bnda tu..seller kata dah packing ap semua..seller trusted sbelum xde msalah..takut barang tu hilang..

Tanpa Nama delete 26 November 2017 1:53 PTG

Barang lain 2rtus kot harga. Tya seller dah packing sebelum ni seller ni xde masalah pun..

DomanicB Nick delete 26 November 2017 10:06 PTG

Tracking No ada 15 digit- no anda tu kurang 2 digit

Tanpa Nama delete 4 Disember 2017 7:11 PTG

kalau pengirim dah pos barang tetapi dia lupa nak ambil salinan borang penghantaran tu.macamana nak trace ye?guna ic boleh ke?

Tanpa Nama delete 11 Disember 2017 9:44 PG

assalamualaikum..ER048625717MY ni no tracking saya dari tggal 5 d bgi tak update2 lgi..kod ER tpi saya xde order majalah..hehe

Unknown delete 14 Disember 2017 12:14 PG

Saya Check nombor tracking masih not found. Ape tidakkan sy perlu lakukan.

eity zatiey delete 5 Januari 2018 9:54 PG

barang Yang saya post pada 31/12/2017.. 1/1/2018 BRG tu di klia hub...smpai hari ni tak ubah bila saya chck..no tracking EP413446296MY

Tanpa Nama delete 11 Januari 2018 12:30 PTG

Macam mana nak check barang kalau pengirim tak bagi tracking number?

DomanicB Nick delete 13 Januari 2018 7:54 PG

X dapat check.. Kena tunggu 2...3 hari jika pengirim kirim guna pos laju.. Biasa x lebih 7 hari.

Tanpa Nama delete 16 Januari 2018 10:41 PG

salam. Kenapa barang yg sy pos dah msuk 5 hari ada dkt pos laju parcel hub..?? Barang di pos 11/1/2018. Check tracking no pn last update 11/1/18. EP404757511MY

yatie delete 17 Januari 2018 7:16 PTG

Salam..saya ade post moto minggu lpas..tpi slip n no tracking sya hilang.bila call poslaju tmpat sya hntar dia minta no tracking,klu tkde dia xblh semak moto tu dh smpai ke blum.saya kol jgk poslaju tmpat saya post moto tpi 10 kali kol pun still xangkat..ape patut saya buat?πŸ˜”

DomanicB Nick delete 20 Januari 2018 8:48 PG

Sebab pos laju guna track no dlm sistem mereka..sistem mereka x guna nama pengirim dan penerima..

DomanicB Nick delete 20 Januari 2018 8:52 PG

Kemungkinan diperiksa oleh kastam..saya dah semak. Barang anda sedang dlm proses dihantar. Status terkini di pos laju kota tinggi

Irna Syahierah delete 27 Januari 2018 10:02 PG

assalam .sy nak tau mcam na kita nak suh poslju hntar brg ke alamat sptutnya sb brang tue dah check bleh amek kat ofis .

Irna Syahierah delete 27 Januari 2018 10:04 PG

assalam. sy nak tau mcammna kita nk poslju tue hntar brg ke almat sptutnya sb bila check item tue bleh ambil kat ofis

DomanicB Nick delete 28 Januari 2018 9:54 PTG

Masa staff pos laju hantar ke alamat tu.. Tiada org disana utk menerima.. Dia tinggalkan surat suruh anda ambil di pejabat... ( dlm masa 14 ) mesti ambil

Shiken Zani delete 20 Februari 2018 6:44 PTG

seller kata dh pos 19/2 ni tapi saya check tak ada record. disebab kan seller ni sent sekali meseg number tracking2 (termasuk pembeli lain) punya gigih check skali. dorg semua betul item post 19/2 dlm jam 7petang tapi yg kita nya punya lahaiiiiiiiii record not found. tracking number start dari EN drpd kepala batas pinang - jb slalu nya sehari stengah saja. nak buat apa ye kalau mcmni? call careline tk dapat email pun sudah. ke patut saya cuba call/pergi cawangan poslaju yg terdekat dengan alamat saya?

DomanicB Nick delete 22 Februari 2018 7:04 PG

Tracking no salah kot. Admin beli barang dari tawau Sabah. 2 hari sampai di bintulu. Semua detail lengkap kat semak tracking pos laju. Cuba call seller tu balik.

Unknown delete 1 Mac 2018 10:06 PG

Assalam...sy ni dropshipper. Masalah nye alamat penerima tu salah n brg cstmer tu ad di pjbt pos chukai skg ni. Bolehkah sy pergi mna2 pjbt pos terdekat utk tukar alamat yg tepat? Jika nme pengirim tu pula bkn nme sy, adakah akn jd permasalahan?

Syafiq delete 4 Mac 2018 9:15 PTG

Assalam. Saya ada beli barang art supply yg ship dari UK. Barang tu sudah dispatched tapi disebabkan seller tu guna standard shipping, jadi dia takde tracking number. Macam mana saya nak tahu ye barang tu sudah sampai atau belum sebab memang takde notis atau mesej yang kata posmen dah hantar barang tu. Boleh cek guna nama penerima ke?

DomanicB Nick delete 5 Mac 2018 7:07 PG

Standard shipping Not Fast but cheap. Kecuali anda pilih ( biasa tambah 1-2 dollar utk pakej laju. Standard masa pengiriman dri oversea adalah TIDAK LEBIH DARI 45 hari. Jika dlm masa 44 hari anda masih belum menerima brg tersebut. Anda boleh komplen di website temlat anda beli. Jika anda beli di ebay.. Ebay akan mengambil tindakan menahan bayaran kepada si penjual tersebut sehingga anda menerima barang atau ebay akan mengembalikan duit anda. Anda boleh ke pejabat pos laju terdekat bertanyakan anggaran brg dri oversea ke Malaysia.

DomanicB Nick delete 5 Mac 2018 7:11 PG

Pengirim asal sahaja boleh menukar alamat si penerima. Kecuali anda ada surat rasmi dari pengirim asal ditunjukkan kepada pos laju. Utk agen dropshipper..saya galakkan anda guna website affialiate ( jika product anda tu ada menyediakan ).senang nak track dan efisen.

Tanpa Nama delete 16 Mac 2018 11:02 PG

Bruh,saya dah pegi poslaju terdekat di mana sepatutnya barang itu dihantar tapi still tak boleh dapat barang kalau takde tracking number

Tanpa Nama delete 19 Mac 2018 11:53 PG

Saya nak tanya, kalau saya adalah pengirim apa yg perlu saya buat kalau tracking number hilang ? Mohon jasa baik tuan untuk membantu saya

RiYani delete 25 Mac 2018 11:59 PTG

selamat sejahtera Encik, saya nak tanya, saya sebagai pengirim telah terlupa untuk mengambil salinan borang penghantaran. Adakah barang tersebut boleh dituntut OLEH PENERIMA di pejabat pos tanpa tracking number tapi hanya dengan menggunakan IC ? atau jika tidak dapat dituntut selepas 14 hari berkerja oleh si penerima kerana isu tiada tracking number, adakah bungkusan itu akan dipulangkan "return" semula ke alamat si pengirim ?

DomanicB Nick delete 27 Mac 2018 1:17 PG

kena tunggu dalam masa 4 hari. ( bandar ke bandar ) jika bandar ke pekan-5 hari waktu bekerja. Barang tersebut akan diterima oleh si penerima. Jika tidak diterima , minta kaunter pos laju , gunakan nombor telefon yang anda gunakan/diisikan pada borang pos laju tersebut. ya

DomanicB Nick delete 27 Mac 2018 1:28 PG

Jika anda menulis nama penerima tersbut pada borang pos laju , ya dia boleh ambil barang tu dgn mengemukan ic dia. Untuk SI PENERIMA menyemak status dimana barang tersebut berada agak susah , sebab sistem pos laju mgunakan No yg sudah disediakan pada setiap borang mereka , bila kita gunakan borang ini , barulah staff pos laju scan kod tu ( masuk sistem mereka ). Jika barang tu tidak sampai atau diterima oleh si penerima , barang itu akan dihantar balik kepada penerima ( jika anda menggunakan membeli insuran utk barang tersebut ). Biasa pos laju tempat terakhir barang tu akan call si pengirim , sama ada barang tu hendak dihantar balik kepada si pengirim/anda..dan caj mungkin dikenakan-jika barang anda itu tiada insuran.

Qisya Darwisya delete 1 April 2018 3:31 PTG

Saya ader beli barang online,..dr kelantan, sy di seremban,..dia kata paling cepat 2 hr, lmbat pun 3 hari, ni dah hari ke 5 xsmpai gi, cek on9 pun still record not found,..mcm mn tu ye,.dia kate dh pos,..ni tracking no EP454031497MY

Tolong cek nombor ni EH198865987MY sebab sye beli barang online sye cek kt tracking sdh 4 hri mcm ni jer, barang xsampai2😏😏😏

DomanicB Nick delete 7 April 2018 1:18 PTG

Barang sudah dihantar dan diterima mengikut dalam sistem Pos Laju , Terima kasih

03 Apr 2018, 07:05:24 PM
Item delivered to shahrul
Caw. Serahan Gelang Patah

DomanicB Nick delete 7 April 2018 1:20 PTG

Barang sudah dihantar dan diterima berdasarkan dalam sistem Pos Laju.Terima Kasih

03 Apr 2018, 02:32:01 PM
Item delivered to NORAISHAAH
Pos Laju Seremban

Unknown delete 3 Mei 2018 4:10 PTG

salam.. sya nak tnya. saya ada buat transaksi pd bulan 1 yg lepas dan brg tu dah sampai ke penerima. atas sebab tertentu, saya terpaksa track semula maklumat penghantaran tersebut ttapi sya xda simpan no tracking tsebut. ada posibility tak sya dpt track semula maklumat tersebut mggunakan nama atau no telefon saya?

DomanicB Nick delete 5 Mei 2018 8:24 PG

tidak dapat guna nama dan no telefon.. POS Malaysia sepatutnya kena upgrade sistem online mereka..memandang zaman dunia e-commerce semakin hari semakin berkembang..utk memudahkan pengguna melakukan urusan mereka.. keperluan bagi orang yang aktif bisnes online..